Thuissleutels

  • financiĆ«le bestaanszekerheid
  • toekomstperspectief

Onderwijs op maat

Als je thuisloos of dakloos bent, hebben dingen als werk en school even geen prioriteit. Schoolinstellingen zijn in de basis vaak ook niet zo flexibel. Studenten hebben bijvoorbeeld vaak aanwezigheidsplicht: als ze niet voldoende lessen gevolgd hebben, slagen ze niet. Het is daarom erg belangrijk dat schoolinstellingen oog hebben voor studenten die (even) geen stabiele omstandigheden hebben. Zodat de instellingen daar hun onderwijs op kunnen aanpassen.

Goed voorbeeld
Straat Consulaat en ROC Mondriaan in Den Haag bieden met het Educatieproject 'Terug naar school' maatwerk voor jongeren. Zo kunnen zij hun onderwijs weer oppakken en een opleiding volgen. In Amsterdam werken PerMens, Rochdale en het ROC van Amsterdam samen zodat jongeren hun diploma kunnen halen. Thuisloze jonge moeders die geen toegang krijgen tot de maatschappelijke opvang omdat zij als te zelfredzaam worden gezien, krijgen hierbij een tijdelijke woonplek en ondersteuning zodat ze hun opleiding kunnen afronden.

Unique selling points

  • Dakloosheid maakt dat je geen tijd hebt voor persoonlijke ontwikkeling of werk, deze oplossing helpt jongeren hun school weer op te pakken

  • Een startkwalificatie of opleiding vergroot de rest van je leven je kans op werk en een eigen inkomen

Aan de slag
Lees meer over Terug naar school in Den Haag of het woonproject voor jonge moeders in Amsterdam.

Andere sleutel

Deel deze sleutel: